Toro Rosso odhalilo "vysoce pravděpodobnou" sestavu pilotů pro příští rok

Daniil Kvjat před závodem v Austinu | foto: Red Bull Content Pool

Šéf stáje Franz Tost novinářům prozradil, jak bude s velkou pravděpodobností vypadat sestava pilotů pro příští rok. Měli by ji tvořit Gasly s Hartleym

U Toro Rosso se letos odehrála celá řada změn. Italská juniorka Red Bullu přechází po roce fungování na agregátech od Renaultu k Hondě a navíc se během roku změnila i sestava pilotů.

Stáj začínala s dvojicí Kvjat - Sainz. Španěl ale uzavřel smlouvu s Renaultem na sezónu 2018 a nakonec za ně dojede i zbytek této sezóny namísto Joylona Palmera. Kvjat celý rok za Sainzem zaostával a vypadá to, že Toro Rosso již nevidí v ruském pilotovi, který loni dokonce jezdil chvíli i v hlavní stáji Red Bullu potenciál.

Pierre Gasly a Brendon Hartley v Mexiku | foto: Red Bull Content Pool

V monopostech STR12 tak v současné době krouží Pierre Gasly a Brendon Hartley, který je pro mnohé fanoušky překvapením. Tento sedmadvacetiletý Novozélanďan, jenž se letos stal s Porsche vítězem Le Mans a dva roky zpět opanoval celý šampionát WEC, totiž z rodiny červeného býka odešel již před sedmi lety. Porsche ale ve vytrvalostních vozech končí a blonďatý kiwi oprášil staré kontakty, když se ozval doktoru Markovi. Slovo dalo slovo a Hartley jezdí namísto Kvjata.

Navíc to vypadá, že právě Hartley a Gasly budou jezdit za stáj z Faenzy i příští rok: "Oba jsou piloti Red Bullu, oba jsou zkušení piloti. Chceme je vyzkoušet, jelikož je velká pravděpodobnost, že budou tvořit naší jezdeckou sestavu v roce 2018," řekl šéf stáje Tost.

Tost také potvrdil, že "Kvjat již není součástí Red Bullu, takže si může dělat, co chce."  Pokud bude mít tedy Kvjat zájem pokračovat v F1, tak jedinou šancí je Williams, tam se ale musí postavit do dlouhé fronty zájemců.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy