Honda bude v Mexiku zase měnit motory, penalizován bude Alonso i Vandoorne

Fernando Alonso musel v Austinu kvůli závadě pohonné jednotky odstoupit, moc radosti jej nečeká ani v Mexiku | foto: McLaren

Piloti McLarenu po příletu do Mexika potvrzují špatné zprávy - Honda bude měnit motory nejen u Fernanda Alonsa, který muse z Velké ceny Spojených států odstoupit, ale také u Stoffela Vandoornea.

"Žel si myslím, že budeme muset znovu měnit motor. Budeme startovat zezadu. Tento okruh zřejmě našemu balíku nesvědčí, takže ani nečekáme, že bychom tady měli být super-konkurenceschopní," prohlašuje Alonso, který musel v Austinu kvůli závadě MGU-H odstoupit ze 7. místa.

"Možná jde [v Mexiku] o nejlepší místo pro penalizace a and investovat s novým motorem do Brazílie a do Abú Zabí," pokračuje Španěl, u nějž bude Honda zřejmě měnit všechny komponenty pohonné jednotky.

Lépe na tom nebude ani Vandoorne, který předchozí velkou cenu dokončil po penalizacích a startu ze zadních pozic na 12. místě. Dobře pečoval u ultra-měkké pneumatiky, na nichž odjel dlouhý závěrečný stint (30 kol), předvedl výborný výkon a mimo záběry kamer předjel několik soupeřů.

"Tento víkend dostaneme nějaké penalizace za motor, jelikož víme, ž pro nás půjde o náročný víkend. Myslím, že u mě půjde o celý balík, takže +35 míst. Abych byl upřímný, tak už vím, jak se s takovýmito situacemi vyrovnat," dodává Belgičan.

McLarenu patří mezi konstruktéry až devátá příčka a na osmý Haas ztrácí 20 bodů. V Mexiku tedy může vzhledem k očekávaným trestům sotva pomýšlet nějaké stahování náskoku.

Honda přiveze jen drobné vylepšení - specifikaci 3.8, kterou už představila minulý týden v Austinu ve voze Vandoornea, na tři koně navíc se tak může těšit i Alonso. Slibované čtvrté specifikace, která měla přinést významný nárůst výkonu, se letos už nedočkají.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy