Hamilton je stejně dobrý jako Senna či Schumacher, lidé jsou jen nostalgičtí, říká Massa

Felipe Massa při tréninku v Belgii | foto: Williams F1 Team

Felipe Massa se nebojí srovnávat Lewise Hamiltona s Michaelem Schumacherem či Ayrtonem Sennou. Je prý jezdcem stejného formátu.

Lewis Hamilton v Austinu navýšil svůj náskok na druhého Vettela o dalších 7 bodů a tři závody před koncem sezóny se těší odstupu 66 bodů. Je tak  velmi pravděpodobné, že britský pilot získá i svůj čtvrtý titul mistra světa a v současném startovním poli bude po Vettelovi druhým pilotem, který tohoto výsledku dokázal.

Navíc Brit dokázal překonat jak Ayrtona Sennu, tak Michaela Schumachera v počtu získaných pole position. A právě srovnání s těmito legendami se nabízí.

Svůj pohled nyní nabídl Felipe Massa, jenž svedl s Lewisem dramatický souboj o titul v roce 2008, kdy Ferrari již v garáži slavilo, ale Hamilton v dokázal v poslední zatáčce závodu změnit chod dějin.

"Lewis je jednoznačně jedním z nejlepších pilotů historie Formule 1. Nemůžete ho dávat na druhou kolej oproti Michaelu Schumacherovi či Ayrtonu Sennovi. Je na stejné úrovni," řekl Massa během závodního víkendu v Texasu.

"Problém je takový, že lidé milují vzpomínaní na staré časy, kdy podle nich bylo vše lepší. Není to ale tak. Ve fotbale máme Messiho, Ronalda a třeba i Neymara. Tito hráči budou velmi brzo patřit mezi legendy. Oni nejsou o nic horší než Maradona či Pele. Stejné je to i v F1," dodal brazilský pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 33 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy