Ricciarda překvapilo Maxovo brzké rozhodnutí. Hodlá též brzy oznámit prodloužení smlouvy?

Daniel Ricciardo a Max Verstappen oslavují na pódiu po závodě v Malajsii | foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen s Red Bullem prodloužil kontrakt až do konce roku 2020. Ricciardovi končí smlouva na konci příští sezóny a otázkou je, co bude dál. Stáj o něj zájem má

Max Verstappen včera oznámil, že s Red Bullem prodloužil kontrakt až do konce roku 2020, tedy konce současného cyklu pravidel pro pohonné jednotky. Jeho původní smlouva měla vypršet po sezóně 2019.

Red Bull má tak z poloviny hotovo, rakouská stáj se totiž netají, že by si ráda nechala i nadále současné duo. U Ricciarda je ale situace složitější, kontrakt mu vyprší na konci příštího roku, tedy v době, kdy se otevře celá řada vrátek. Z těch zajímavějších lze zmínit Ferrari či Mercedes.

Je možné, že právě tímto krokem chce stáj nápojového gigantu vyprovokovat australského pilota, aby také prodloužil. Argument Red Bullu může znít následovně: Když věří stáji Max, tak asi není důvod, proč by ji neměl věřit Ricciardo.

Daniel si ale vezme čas na rozmyšlenou: "Rozhodně budu u Red Bullu do konce příštího roku. Možná s nimi budu déle, ale nemyslím si, že by takové oznámení přišlo tak brzy jako u Maxe. Hlavním důvodem je dostatek času. Prostě si nemyslím, že to musí být rozhodnuté již nyní."

Ricciarda krok Maxe Verstappena nepřekvapil, zaráží ho ale načasování: "Je mi jasné, že je Max s týmem spokojený. Nepřekvapuje mě, že chce zůstat. Přijde mi ale, že to oznámil hodně brzo. To je jediné velké překvapení. Pro Maxe je to rozhodně pozitivní a vypadá to, že jeho management a táta jsou spokojeni. Je to rozhodně dobře, týmu to dodá do příštího roku sebevědomí."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy