Francouzský protikorupční úřad vyšetřuje prodej komerčních práv F1 společnosti Liberty

Jean Todt | foto: FIA

Parquet National Financier, tedy protikorupční úřad začal vyšetřovat prodej značky F1 americkému gigantu Liberty Media. V době prodeje byla FIA držitelem podílu.

V roce 2013 dnes již bývalý majitel komerčních práv Formule 1 CVC daroval Mezinárodní automobilové federaci 1% podíl (hodnota cca 80 miliónů dolarů). FIA následně v otázce prodeje práv zastával roli rozhodce v  arbitrážním řízení mezi Liberty a zmíněnou CVC.

Střet zájmů je tak na prvni pohled patrný a kauzou se krom francouzské autority zabývá i britský protikorupční úřad Britain's Serious Fraud Office.

Bernie Ecclestone | foto: FIA

FIA jakýkoliv střet zájmů ale popírá: "Jsme si jistí, že vyšetřování ukáže, že jsme jednali v souladu se zákonem. Jsme připraveni spolupracovat a vyjasnit jakékoliv otázky, na které se dané autority budou ptát."

K celé kauze se vyjádřil i Bernie Ecclestone, který s Jeanem Todtem dohodu uzavíral: "Oni tohle chtěli, aby i nadále pokračovali. V byznyse se děje spousta věcí. Občas na to koukáte a nechápete, proč je to dovolené. Někdo mi řekl, že je v tom problém. Myslím si, že se na to ve Francii budou muset podívat, aby zjistili, zda není něco špatně," řekl Bernie Ecclestone pro deník New York Times, který se zprávou přišel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy