Kubica má za sebou další "produktivní" test s Williamsem. Vrátí se do F1?

Robert Kubica má za sebou druhý test s Williamsem FW36 | foto: Renault Sport

Williams potvrdil, že s Robertem Kubicou v úterý absolvoval další test. Moc podrobností o něm ale uvést nechtěl.

Polák se včera proháněl s Williamsem FW36 z roku 2014 po Hungaroringu, šlo tedy o jeho druhý test s touto britskou stájí poté, co si přesně před týdnem užil jízdu v kokpitu stejného monopostu v Silverstone.

Mluvčí Williamsu tuto informaci potvrdila a řekla, že "s týmem dokončil další produktivní den." Časy, počet kol či jakékoliv detaily však nechtěla sdělit. Minulou středu po testu Kubici jen řekla, že šlo o "úspěšný den."

Dnes do vozu usedá rezervní pilot stáje z Grove, Paul di Resta. Jeho technický ředitel Paddy Lowe ale zdůraznil, že mezi těmito dvěma piloty nejde žádný rozstřel o závodní sedačku Felipeho Massy a že jsou ve hře navíc další jména.

Di Resta nicméně v Maďarsku místo nemocného Brazilce závodil, může poskytnout dobré měřítko pro vyhodnocení výkonnosti Kubici, s kterým se Renault rozhodl po testech dále nepokračovat kvůli přetrvávajícím "nezodpovězeným otázkám" o jeho schopnosti naplno závodit, byť v srpnu s jeho monopostem zvládl za jeden den 142 kol. Polák se po své těžké nehodě v rallye v roce 2011 nikdy plně nezotavil.

Nyní mu v návratu do F1 pomáhá úřadující mistr světa Nico Rosberg, jenž svou závodní kariéru zahájil v roce 2006 právě u Williamsu. Ten o Kubicovi na začátku října prohlásil: "Při testu s Renaultem předvedl,  že je připravený a že o tom nejsou žádné pochyby. Fyzicky je ve voze 100%."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy