"S Alonsem to bylo těžké, neustále nás kritizoval," mrzí šéfa Hondy

Fernando Alonso Hondu neustále kritizoval, v Japonsku je svým přístupem zklamal | foto: McLaren

Sportovní šéf Hondy Jusuke Hasegawa poodkryl něco ze zákulisí, když si postěžoval na přístup Fernanda Alonsa, s kterým měli kvůli jeho neustále kritice špatné vztahy. Částečně jej kvůli neschopnosti dodat dobrou pohonnou jednotku ale chápe.

Podle něj byli členové japonského týmu přístupem španělské hvězdy zklamáni. Dvojnásobný mistr světa totiž během tříletého partnerství, které nepřineslo kýžené ovoce, často a veřejně kritizoval Hondu. Šéf Hondy si ale jeho negativní komentáře nebral osobně, protože je částečně chápal.

"U Hondy jsou lidé, kteří nebyli spokojeni s Alonsovým vztahem, pro mě to však nebyl problém. Osobně jsem velmi zklamaný tím, že jsme mu neposkytli dobrý motor, ale zde v F1 to je velmi těžké, aby byli všichni spokojeni," vysvětluje pro list El Confidencial Hasegawa.

"Alonso mě vždy dostával pod tlak. Když bylo auto špatné, tak se nerozpakoval a řekl mi, že není spokojený. Ale je dobrým člověkem a zřejmě se cítil velmi špatně kvůli tomu, že mi neustále spílal. Ale musel, protože chtěl, aby bylo všechno v pořádku," pokračuje šéf Hondy.

Fernando Alonso neměl se šéfem Hondy Jusuke Hasegawou dobrý vztah | foto: Honda Racing F1

"Protože nebyl spokojený, tak to bylo velmi těžké s ním navázat dobrý pracovní vztah. Samozřejmě, že to nebylo osobní. Alonso odváděl svou práci, protože byl dobrým profesionálem. Ale piloti jsou emotivní kluci a musíte je chápat, když se tak chovají. Kdyby měl nejlepší auto, byl by spokojený? Ano, a proto si nemůžeme stěžovat," uznává Hasegawa.

Japonský výrobce v září oznámil ukončení spolupráce s McLarenem a začátek nového partnerství s Toro Rosso, které letos využívalo motory Renault. Přitom oznámil, že chce už příští rok s italským týmem bojovat o pódia.

"Očekávání Hondy byla vysoká, tak vysoká! To byla naše velká chyba. Byli jsme příliš ambiciózní, a přitom jsme v roce 2015 vlastně ještě nebyli připraveni. Ale k identitě Hondy vždy patří boj, nikdy se nevzdávat. Pokud by tomu bylo jinak, pak bychom F1 opustili," dodává Japonec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 43 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy