Kubica absolvoval první test s Williamsem, tým jeho výkon zhodnotil stručně + VIDEO

Robert Kubica usiluje o návrat do F1 | foto: Renault Sport F1

Robert Kubica má za sebou první ze dvou testů s Williamsem. Ve středu nastoupil s tři roky starým vozem v Silverstone, britská stáj bude jeho schopnosti vyhodnocovat ještě příští týden na Hungaroringu.

Polák v F1 nezávodí od své nehody v rallye v roce 2011, kdy utrpěl zranění, po němž má omezenou hybnost pravé paže. Williams včera po testu uvedl, že absolvoval "v Silverstone úspěšný den" s vozem FW36. Se stejnou technikou bude pokračovat příští týden před Velkou cenou Spojených států v Maďarsku. Časy ani další informace o jeho programu nebyly zveřejněny.

Nový člen Kubicova managementu a úřadující mistr světa Nico Rosberg minulý víkend prohlásil, že nemá o schopnostech svého svěřence závodit v F1 žádné pochybnosti. Renault, jenž si jej také zkoušel i v letošním monopostu tři dny po Velké ceně Maďarska, se však rozhodl upustit od další spolupráce. Po několika testech se dle francouzského týmu objevily pochybnosti a zůstaly "nezodpovězené otázky."

Video: Kubica při testu s Williamsem v Silverstone

Místo toho se raději rozhodli využít služeb Carlose Sainze po boku Nica Hülkenberga. Španěl se v barvách Renaultu po tlaku vedení na Red Bullu objeví už příští týden v Austinu. "Myslím, že Kubica měl s Renaultem fakt smůlu. V tom okamžiku byl totiž uvolněn Sainz kvůli tomu celému mixu s motorem, ale tak už to chodívá," řekl Rosberg.

Kubicu má Williams údajně v hledáčku pro místo závodního pilota. Chce si jej vyzkoušet společně s Paulem di Restou a Pascalem Wehrleinem jako možné náhrady za Felipeho Massu k mladému Lanceovi Strollovi, který má své místo jisté díky tučným příspěvkům svého otce do pokladny týmu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy