Red Bull chce do roku 2020 udržet Verstappena i Ricciarda. Jak chápat vyjádření Marka?

Daniel Ricciardo a Max Verstappen po závodě v Malajsii | foto: Red Bull Content Pool

Rakouský tým Dietricha Mateschitze by rád prodloužil smlouvy se svými jezdci - s Danielem Ricciardem i s Maxem Verstappenem - až do roku 2020. V případě obou pilotů se totiž spekuluje o možném odchodu ke konkurenci.

Na konci příštího roku se dá očekávat na trhu jezdců zemětřesení. Hned několik špičkových jezdců totiž nemá na sezónu 2019 smlouvu - například zmíněný Ricciardo, Lewis Hamilton či Fernando Alonso, jenž by měl do závodu v Austinu potvrdit své plány (pokračování s McLarenem).

A byť je budoucnost Ricciarda spojována s přestupem k Mercedesu či k Ferrari, tak jeho současný šéf Christian Horner dal jasně najevo, že si ho chce nechat: "Technicky bude na konci roku 2018 mimo smlouvu, protože naplní pětiletý kontrakt. Je však naprosto jasné, že je naším záměrem udržet oba naše jezdce, řekněme do roku 2020."

Pokud by se jim to nepovedlo a Australan jim příští rok utekl, mohou si zpět vyžádat Carlose Sainze, jehož na zbytek letošní sezóny a na tu příští zapůjčili Renaultu. I to je dokladem toho, že si Red Bull není jist zachováním současné jezdecké sestavy.

Podle Christiana Hornera si oba závodní jezdci své působení u Red Bullu užívají | foto: Red Bull Content Pool

"Carlose jsem chtěl udržet jako jednu z možností pod smlouvou, pokud by jeden z jezdců po příštím roce nezůstal s námi. Prvořadým plánem ale je mít Ricciarda a Verstappena ve vozech Red Bullu i nadále. Oba si to v týmu užívají.  U Daniela je podle mě rozdíl v tom, že poprvé ve své kariéře se blíží ke konci své smlouvy," pokračuje Horner. Verstappen má totiž podepsáno o rok déle.

Helmut Marko sice nedávno uvedl, že se Ricciardo dostane na volný trh, to však neznamená, že o jeho služby Red Bull nehodlá usilovat. "Helmut rád konstatuje to, co je jasné. A je jasné, že bude na volném trhu. Ale to neznamená, že ho nechceme," upřesňuje šéf Red Bullu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 27 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy