Brawn má s Ferrari soucit. I když titul nezíská, tak má být na co hrdé

Kimi Räikkönen s Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Sportovní šéf Formule 1 Ross Brawn soucítí s Ferrari, které kvůli kolizím svých jezdců a vlastním chybám v posledních třech závodech prohospodařilo náskok v šampionátu jezdců. Pokud by letos titul nezískalo, i tak má podle něj nač být hrdé.

V Singapuru Sebastian Vettel zavinil úvodní kolizi, v níž Scuderia přišla o obě auta, v Malajsii doplatil na problém s motorem a naposledy v Japonsku n vadnou svíčku. Za svého největšího rivala Lewise Hamiltona se propadl o 59 bodů a k titulu má letos k velkému zklamání svého týmu a italských fanoušků hodně daleko.

Podle Brawna, jenž stál u dominance Ferrari během éry Michaela Schumachera, by ale měli v Maranellu zachovat klid, soustředit se a nehledat zbytečně obětní beránky.

"Zejména proto, že jsem zažil podobnou mizérii se spolehlivostí s různými týmy, tak vím, jak to je bolestivé, když vidíte přicházet vniveč práci tolika lidí," uvádí Brawn.

Mercedes našel poprvé v hybridní éře vyrovnaného soupeře | foto: Scuderia Ferrari

"Soucítím s Ferrari v těchto těžkých chvílích. Tým se dostává pod neuvěřitelný tlak, obzvlášť doma, a je to velmi jednoduché, aby padaly hlavy. Klíčem však je zachovat klid a soustředit se na bezprostřední cíle," upozorňuje šéf F1.

I když letos titul zřejmě nezíská, stále má být na co hrdé: "Když sezóna skončí, tak by Ferrari mělo být potěšeno tím, co v roce 2017 dosáhlo. Mercedes čelil poprvé v hybridní éře soupeři schopnému bojovat s ním o titul. Ferrari už dlouho nebylo tak konkurenceschopné a ty problémy posledních týdnů tento fakt nesmazaly."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy