V Red Bullu se obávávají případného odchodu Ricciarda a jsou připrveni hledat alternativy

Danie Ricciardo se svou trofejí na pódiu po závodě v Malajsii | foto: Red Bull Content Pool

Marko se tento týden zmínil, že Red Bullbude muset vymýšlet alternativy kvůli případnému odchodu Daniela Ricciarda po konci příští sezóny. Priorita je ale jasná.

Danielu Ricciardovi končí po příští sezóně kontrakt u Red Bullu a pokud nebude rakouský tým aspirantem na souboj o titul, dá se předpokládat, že se vítěz letošní velké ceny v Baku bude poohlížet po zajímavějším angažmá.

V Red Bullu si jsou tohoto faktu vědomi a odborný poradce stáje Marko tento týden prohlásil: “Verstappen má delší kontrakt, ale Ricciardo je již na trhu s piloty. Musíme se poohlížet po případné alternativě. Musíme být připraveni.”

Jak situaci vnímá šéf stáje Horner? “Jsme s našimi piloty spokojeni a prioritou je, aby oba zůstali i nadále. Daniel bude poprvé volným pilotem. S Red Bullem strávil 10 let a nyní bude mít jeho agent volné pole působnosti. To samozřejmě neznamená, že chce odejít nebo že bychom ho chtěli nahradit někým jiným. Naší prioritou je, aby s námi naši piloti byli i nadále."

Stáj samozřejmě řeší i alternativy. “Je důležité mít tyto scénáře pokryté. Máme možnosti, pracujeme s juniory, je tu Carlos Sainz. Nyní ale chceme udržet Maxe a Daniela. Bude záležet hlavně na nás, zda jim poskytneme vůz, který bude splňovat nejvyšší očekávání," zakončil Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy