Testy se starými vozy nemají vypovídající hodnotu, komentuje rozhodnutí Williamsu Massa

Felipe Massa a Lance Stroll před závodem v Malajsii | foto: Williams F1 Team

Felipe Massa by si ve Formuli 1 ještě rád zazávodil. Williams ale zvažuje i další piloty, pro které stáj přichystala testy. Dle Massy ale nebudou mít opravdovou vypovídající hodnotu.

Massa se letos nečekaně znovu ocitl v monopostu Formule 1, a to díky odchodu Nica Rosberga a přestupu Bottase ke Stříbrným šípům. Brazilec by si rád svůj pobyt u tradiční britské stáje ještě o rok prodloužil. Vedení týmu ale zvažuje i další možnosti.

Hlavními adepty na sedačku se krom Massy zdají býti Robert Kubica a Paul di Resta. Oba piloti splňují věkovou podmínku 25 let, kterou nastavil titulární sponzor Martini a Williams pro ně přichystal dva testovací dny v Maďarsku, kde se oba jednatřicetiletí piloti projedou v monopostu z roku 2014.

Jak tuto situaci vnímá Massa? "Pro mě to nic nemění. Williams na přesně ví, co jim mohu nabídnout. Z těch testů se toho stejně moc nedoví, nějaké čtyři roky staré monoposty jsou úplně něco jiného," řekl během tiskové konference v Japonsku brazilský pilot."

"Budu si maximálně užívat poslední závody sezóny. Nevím, co se bude dít příští rok. Rád bych si odjel ještě sezónu. Myslím si, že na to stále mám a týmu mohu hodně pomoci. Já o tom ale nerozhoduji, o tom rozhoduje tým. Formuli 1 a týmu jsem toho hodně dal, pokud budou chtít, tak zůstanu," dodal Massa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy