Ferrari má spolehlivost pod kontrolou, věří Vettel, podle Kimiho je vše v pořádku

Piloti Ferrari na tiskové konferenci v Malajsii | foto: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel po peripetiích v Malajsii věří, že jeho Ferrari má potíže se spolehlivostí pod kontrolou a že v příštích pěti závodech se bude moci ucházet o vítězství. Boj o titul ještě nevzdává.

Problémy se u Ferrari objevily už v sobotu, kdy se po třetím tréninku rozhodli vyměnit kvůli elektrickým problémům vyměnit Vettelovi pohonnou jednotku. Jenže na počátku kvalifikace technika opět pozlobila, německý jezdec ztrácel výkon, a tak nezajel ani jedno měřené kolo a startoval poslední.

Může se Ferrari trápit se spolehlivostí i v dalších závodech? "No, doufám, že ne. Myslím, že to máme pod kontrolou. Samozřejmě tento víkend tomu tak nebylo. Nevím, jestli se jednalo o stejný problém, musíme se na to podívat. Ale určitě to není ideální, když s jedním autem odstoupíte v sobotu a s dalším před závodem. Jde o něco, co samozřejmě musíme pochopit," odpovídá Vettel.

"Letos jsme zatím měli velmi dobrou spolehlivost. Určitě se pohybujete vždy na limitu, ale když hovoříte s ostatními lidmi, tak je to u nich stejné. Abych byl tedy upřímný, tak mi to nedělá příliš velké starosti. Musíme ale současné problémy vyřešit," pokračuje druhý muž šampionátu.

Prezident Ferrari Sergio Marchionne již v Maranellu učinil některé změny pro zlepšení situace, což pilotům dodává důvěru před posledními pěti velkými cenami.

Sebastian Vettel věří, že se problémy se spolehlivostí nebudou v příštích závodech opakovat | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen po závodě také prohlásil, že se opakování situace neobává a že svému týmu věří: "Měl jsem očividně nějaké potíže, nevím přesně co... Bylo to zklamání. Samozřejmě, že nás to bolí, ale už s tím teď nic nenaděláme.

Není to ideální, problém se objevil najednou. Jsem si jistý, že jsme mohli odjet velmi dobrý závod, ale kdo ví, kteří bychom skončili. Nemá to smysl o tom teď přemýšlet. Je to škoda, ale tak už to dopadlo a my jdeme na další víkend. Poslední motor jsme ještě nevyužili a nemyslím si, že byl nějaký problém s motorem - šlo o konečný důsledek, ať už byla příčina jakákoliv. Myslím, že je vše pořádku, podle mě žádný problém nemáme," dodal Fin.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy