Mercedesu se úplně nezamlouvají Hamiltonovy politické excesy

Lewis Hamilton při autogramiádě v Singapuru | foto: Daimler AG

Velká cena USA se blíží a Mercedes se snaží umravňovat Hamiltonovy veřejné názory na politiku. Bojí se Daimler toho, že si Hamilton poklekne při americké hymně?

V posledním roce se v Americké národní fotbalové lize (NFL) rozmohl trend "take a knee". Někteří afroameričtí hráči si při americké hymně klekají, čímž vyjadřují nesouhlas s neobjektivními praktikami policie, které dle některých navíc podněcuje prezident Trump. V devadesátých letech podobný problém vyústil ve známou kauzu s O. J. Simpsonem v hlavní roli.

Do tohoto tématu se pustil i na sociálních sítích veice aktivní Lewis Hamilton. Včera dokonce na Instagramu zveřejnil virální video, kde si to malá čivava lidově řečeno "rozdává" s plyšovým Trumpem. Video bylo z Lewisovo účtu ale brzy smazáno.

"Já jsem ho nesmazal a ani bych to neudělal," řekl pro Sky Italia Brit. Údajně video stáhl Lewisův správce sociálních účtů, a to na nařízení Mercedesu.

K tématu se vyjádřil i šéf Mercedesu Toto Wolff: "Je to hodně kontroverzní téma. Já bych se do politiky moc nepouštěl. Lewis se hodně zajímá o lidská práva a myslím si, že to takto chtěl dát najevo. Měl by ale zvážit, zda to chce dělat na Insagramu," řekl Wolff.

"Já ho do jisté míry chápu, myslím si, že jedním ze základních práv v USA je právo na vyjádření názoru. Tímto bych to uzavřel. Jsme tu jako sportovní tým a já si myslím, že sport by měl lidi spojovat. To se ale neděje. Chtěli bychom tomu jít příkladem a nezabývat se politikou," pokračoval šéf Stříbných šípů.

Mercedes by byl nejspíše rád, kdyby se Brit k politice na sociálních sítích nevyjadřoval. Wolff ale přiznává, že u dvaatřicetiletého trojnásobného mistra světa zákazy fungovat nebudou.

"Pokud ho budeme limitovat, zavírat do krabice, projeví se to na jeho výkonech. Taková ta představa ze staré školy, že pilot je takový nebo makový, se na Lewise nevztahuje," dodal Wolff.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy