Tost doufá, že Sainz setrvá do konce roku

Carlos Sainz za deštivé kvalifikace v Itálii | foto: Red Bull Content Pool

V Toro Rosso se to hýbe. Sainz bude v příštím roce půjčen Renaultu a nyní Gasly nahrazuje Kvjata. Otázkou tedy je, zda Sainz nenahradí Palmera ještě letos.

Italská juniorka Red Bullu je v posledních dnech a týdnech jedním ze středobodů Formule 1. Pro příští rok mění pravděpodobně z ekonomických důvodů dodavatele pohonných jednotek (přechod z Renaultu na Hondu). S tím souvisí i spekulace o případném prodeji stáje, třeba zmíněné Hondě, která by tak měla tovární tým a nemusela by v případě dalších neúspěchů čelit otevřené kritice, jako tomu bylo u McLarenu. A navíc tu máme rošády ohledně sestavy pilotů.

Sainz se chystá k Renaultu a v Malajsii a Japonsku se místo Kvjata do kokpitu STR12 posadí Pierre Gasly. V Austinu jednadvacetiletý Francouz nepojede kvůli kolizi termínu s finálovým závodem japonské Super Formule, kde je v Gasly průběžně druhý, a to o půl bodu (některé závody jsou jen za polovinu bodů).

Carlos Sainz v závodě v Itálii | foto: Red Bull Content Pool

Nyní se ale v Malajsii spekuluje i o tom, že by Sainz do Renaultu přešel dříve. Minimálně u Toro Rosso si totiž jeho setrváním nejsou na 100% jistí. Dnes během doprovodného programu šéf stáje Franz Tost zmínil, že do konce roku by stáj chtěla dohnat pátý Williams, na který v současné době tým z Faenzy ztrácí 7 bodů (52:59).

"Naším cílem je skončit na pátém místě v Poháru konstruktérů. Na Williams ztrácíme pár bodů a já doufám, že s námi Carlos bude až do konce roku, aby nám toho pomohl dosáhnout," řekl novinářům Franz Tost.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy