Renault měl štěstí a smůlu zároveň

Alonso - Fisichella | foto: Fernando Alonso

Alonso vybojoval své letošní čtvrté vítězství, Fisichellu opět potrápil jeho monopost.

Fernando Alonso, 1.
Po kontaktu s Ralfem jsem měl trochu strach z možného poškození vozu, ale po chvíli jsem si byl jist, že jsme to v pořádku přestáli. Snažil jsem se jet co nejrychleji při dané strategii a když jsem se dostal po posledních boxech na druhé místo, měl jsem ohromnou radost. Pak mi řekli do sluchátek, že má Kimi potíže, za chvíli jsem ho viděl před sebou a následně i jeho odstoupení. Dále to bylo snadné, jen neudělat chybu a projet pod šachovnicí. V týmu byla po Monaku tíživá atmosféra, ale dnes jsme prokázali, že jsme nejlepší a chceme bojovat o titul.

Giancarlo Fisichella, 6.
Po potížích na startu jsem byl zklamaný, po zařazení jedničky mi zhasl motor, neznámo proč. Start z boxů a zdržení za Buttonem mi lepší výsledek neumožnilo, ale vzhledem k místu startu jsem myslím dosáhl maxima. Chce to jen trochu štěstí pro Kanadu a bude to dobré.

Flavio Briatore, šéf týmu
Gratuluji celé stáji k fantastickému vítězství. Ostatní jezdci měli své vozy výrazně lehčí, ale Fernando se nevzdal a Fisico bojoval ze zadních pozic také. Díky našim pneumatikám jsme mohli v závěru vyvíjet na McLaren tlak.


Foto: Fernando Alonso

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy