Kubica se zúčastní soukromého testu s dalším týmem F1

Robert Kubica testuje druhý den vůz Renault RS17 v Maďarsku | foto: Renault Sport F1

Polský pilot si za Renault v následující sezóně nezajezdí. Zkouší to tedy u Williamsu, který mu nabídl test.

Robert Kubica si poprvé po svém zranění z roku 2011 vyzkoušel monopost F1 letos v květnu, kdy po boku Sergeje Sirotkina proháněl Lotus E20 v barvách Renaultu na okruhu ve Valencii. Následně si zajezdil na Paul Ricardu a v letošní specifikaci vozu Renault se poprvé svezl při sezónních testech v Maďarsku.

Renault se ale nakonec rozhodl naplnit svou dlouhodobou vizi divize Sport a sáhl po mladším Sainzovi, který se stal součástí machinací ohledně změn dodavatelů pohonných jednotek. Kubica má tak v roce 2018 dveře v Enstone zavřené. 

To ale neznamená, že by byl polský jezdec bez šancí. Do svého manažerského týmu získal mistra světa Nica Rosberga a navíc si zajezdí, jak informovala francouzská stanice Canal+ Francia, po boku Lance Strolla během privátních testů stáje Williams. A právě Williams bude možná mít v roce 2018 volné místo po Massovi.

Testy by měly proběhnout v následujících týdnech a oba piloti si vyzkouší monopost ze sezóny 2014, se kterým britská stáj dosáhla na celkové třetí místo v Poháru konstruktérů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy