Pódium pro McLaren bylo v Singapuru podle Alonsa zaručené + VIDEO

Fernando Alonso v Singapuru štěstí neměl | foto: McLaren

Fernando Alonso věří, že by to po skvělém startu do Velké ceny Singapuru určitě dotáhl na pódium, pokud by ho v první zatáčce nesestřelili soupeři.

Španěl začínal na mokré trati z osmého místa na roštu, stal se však nevinnou obětí kolize mezi Maxem Verstappenem a Kimim Räikkönenem. Pár kol ještě zkoušel s poškozeným vozem pokračovat, po chvíli však musel zajet do garáže.

"Auto bylo na levé straně úplně zničené, byl to téměř zázrak, že jsem po takovém nárazu mohl pokračovat. Nakonec jsme museli odstoupit, což je škoda, protože před tímto závodem jsme měli vysoká očekávání," popisuje pilot McLarenu.

"Někdy věci vyjdou, jindy ne. Když startujeme poslední kvůli penalizacím nebo vyměníme motor, tak obvykle do cíle dojede 20 aut. Když jsme tady teď byli dobří a pršelo - podle mě bylo pódium zaručeno nebo bychom dokonce bojovali po vítězství - tak se semele všechno," kroutí Alonso hlavou.

Video: Povedený start Fernanda Alonsa (zdroj: Youtube / Formula1.com)

Odstoupení ho štve zejména kvůli tomu, že McLaren byl v Singapuru hodně konkurenceschopný: "Bolí to, protože pódium je vždy pódium. Ale když dorazíte do první zatáčky po startu a jste na vnějšku, tak pokud ji někdo vezme zeširoka, pak do vás vrazí. A jak jsem řekl, když jsou starty tak těsné, tak se leccos přihodí. Pokusíme se proto najít další příležitost v Malajsii."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy