Mercedes nečeká jednoduchý víkend, Vettel však roli favorita v Singapuru odmítá

Sebastian Vettel s Ferrari loni v Singapuru | foto: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel si nemyslí, že by jej ulicemi Singapuru za umělého osvětlení v neděli čekala snadná cesta za vítězstvím.

Ferrari míří na okruh Marina Bay po obrovské porážce, kterou na domácí půdě utrpělo od Mercedesu, jenž si v Monze dojel s velkým náskokem pro první a druhé místo. Po zklamání před zraky svých tifosi se do vedení v šampionátu s náskokem tří bodů vítězný Lewis Hamilton.

V Singapuru se ale vzhledem k vlastnostem okruhu očekává jiný obrázek - vítězství Vettela, jenž vyhrál také na podobných tratích v Monaku či v Německu. Ten ale roli favorita nadcházejícího víkendu odmítá.

"Teoreticky bychom zde na tom měli být o něco lépe než v Monze, podle mě to ale bude těsné. Viděli jsme, že to je vyrovnané, ať už se jede kdekoliv - a to se týká tratí, které rozhodně vyhovují Mercedesu nebo rozhodně sedí víc Ferrari," popisuje Vettel.

Vettel s Hamiltonem čekají vyrovnaný souboj, smát by se ale mohl i někdo třetí | foto: Red Bull Content Pool

"Jdu do toho s tím, co máme, co budu cítit zítra na dráze a s autem, které mám pod sebou," pokračuje pilot Ferrari. Mercedes v Singapuru sice loni zásluhou úřadujícího mistra světa Nica Rosberga vyhrál, ale obvykle se zde trochu trápí a v roce 2015 nedosáhl ani na pódium.

"Nebude to pro nás ten nejjednodušší víkend, ale přijíždím sem pozitivně naladěn a s plánem na vítězství v tomto závodě. Pracovali jsme tak tvrdě, jak jsme jen mohli, abychom porozuměli autu, a přijeli jsme tady s tím, že budeme naplno útočit," slibuje odhodlaně lídr šampionátu Hamilton z Mercedesu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy