Palmer smetl ze stolu možnost, že by ho v Malajsii nahradil Sainz

Jolyon Palmer v tréninku v Číně | foto: Renault Sport F1

Nahradí Carlos Sainz britského pilota Joylona Palmera již v Malajsii? Brit se této myšlence brání.

Nové partnerství mezi McLarenem a Renaultem je údajně hotovou věcí a s tímto krokem přijde i řada dalších změn. Sainz by měl od Malajsie jezdit právě za Renault, Toro Rosso bude od příštího roku využívat agregáty od Hondy, za což bude italská stáj - jako tomu bylo v případě McLarenu - placena. Dokonce se mluví i o tom, že u Hondy skončí i bohatší bráška Red Bull Racing.

Renault údajně nebude chtít rakouské stáji prodloužit kontrakt po roce 2018 a pokud by nastal scénář, kdy Porsche odkoupí stáj nápojového gigantu, zbývají stále dva roky, než vyprší současná pravidla. Mercedes ani Ferrari z taktických důvodů Red Bullu pomocnou ruku nepodají a ve hře zbude jen Honda.

Zpět do Singapuru, kde dnes probíhají tiskové konference. Novináři například vyzpovídali Joylona Palmera, který je v současné době mužem v ohrožení a právě tohoto Brita by měl u tovární stáje francouzského motoráře nahradit Carlos Sainz mladší.

"Čeká mě ještě sedm závodů. Budu v Malajsii a budu závodit i v Abú Zabí. Mám smlouvu, a čeká mě tak ještě dalších sedm velkých cen," řekl šestadvacetiletý Brit.

Je pravdou, že podobné spekulace tu byly ještě před začátkem letní pauzy. Tenkrát německý tisk psal o nahrazení Palmera Sainzem již pro GP Maďarska. A jak víme, nakonec tomu tak nebylo.

"Takovéhle zprávy o tom, že už si nezajezdím, se objevují již nějakých 35 závodů. Není to pro mě tedy žádná novinka. Je mi to šumák. Mluví se o tom celou sezónu a nic se zatím nestalo," zakončil Palmer.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy