Red Bull přeci nemůže dávat talentované piloty soupeřům, hněvá se šéf Toro Rosso

sainz, carlos jr. | foto: Scuderia Toro Rosso

Jak vidí současnou situaci ohledně Carlose Sainze vedení Toro Rosso? Co na to říká sám Španěl?

Před pár dny rozvířila vody informace, podle níž by Carlos Sainz měl přestoupit do Renaultu a McLaren by měl vyměnit dodavatele pohonných jednotek stylem Honda do Faenzy a Renault do Wokingu. Sainz by měl za tovární stáj francouzského motoráře nastoupit již v Malajsii, kde by nahradil Joylona Palmera. U Toro Rosso by pak Kvjata doplnil Pierre Gasly.

Současný šéf italské juniorky červeného býka ale z tohoto tahu není moc nadšený. Nechápe, proč se Red Bull chce vzdávat svých talentů. "Carlos Sainz má s Red Bullem, který financoval jeho kariéru, kontrakt. A nyní, když dospěl, ho máme jen tak pustit ke konkurenci? Red Bull nemá postavený byznys na tom, aby připravoval piloty, které následně poskytne svým rivalům. Co budou dělat, když se něco stane s jejich hlavními piloty? Přesně z těchto důvodů má Red Bull dvě stáje ve Formuli 1," řekl Tost pro francouzský Auto Hebdo.

Sainz je samozřejmě ve svízelné situaci. Hlavní stáj Red Bullu má v současné době dlouhodobé kontrakty s Ricciardem a Verstappenem, kteří jsou mladí a nadějní. Sainz by tak musel minimálně další rok strávit u Toro Rosso a - jak již dříve Sainz podotkl - čtyři roky v italské juniorce ještě nikdo nebyl.

Tost je ale situací rozlícen. "Investovali do něj kopu peněz a neměli by přijmout řeči ve stylu: 'Chci jezdit za jiný tým.' Měl by být šťastný, že je vůbec ve Formuli 1. STR12 je navíc slušný vůz," zakončil Tost.

Sainz se k celé situaci rozpovídal pro španělskou Marcu, sdílný ale moc nebyl.  "Red Bull dělá to nejlepší pro mou kariéru, ať se rozhodnou jakkoliv, já to přijmu. Je to pro mě složité, pokud bych něco komentoval, tak bych mohl někoho potěšit, ale určité lidi i zklamat. Radši nic říkat nebudu," řekl dvaadvacetiletý Sainz junior.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 23 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy