Hamilton dobrovolníkem: "Nejsem testovač, Pirelli jsem se ale sám nabídl"

Lewis Hamilton s Mercedesem F1 W08 EQ Power+ | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton bude tento týden v Paul Ricard testovat s Pirelli pneumatiky pro rok 2018, dobrovolně se k tomu přihlásil.

Britský pilot loni o testování pneumatik s upraveným vozem pro vyšší přítlak moc zájem neměl, což kontrastovalo s úsilím jeho letošního největšího soupeře v boji o titul Sebastiana Vettela. Podle mnoha odborníků z toho ale mohou piloti hodně těžit, i když jde o slepé testy, výrobce pneumatik navíc přihlíží k jejich zpětné vazbě při vývoji budoucích produktů.

Hamilton se proto rozhodl, že tento týden Pirelli při testování pneumatik pro příští sezónu pomůže: "Budu testovat ke konci tohoto týdne, což dělám velmi zřídka - nejsem testovač," snaží se vysvětlit. "Těším se na to. Nabídl jsem se, takže se na to tak trochu těším."

Do svého Mercedesu lídr šampionátu usedne v Paul Ricard ve čtvrtek, vůz pak v pátek převezme jeho týmový kolega Valtteri Bottas. Pirelli se letos drží přesně naplánovaného programu, jehož se se svými auty zúčastnily všechny týmy.

"Nejsem testovač, ale s testováním pneumatik pomůžu," hlásá hrdě Lewis Hamilton | foto: Daimler AG

Do konce roku pak zbývají už jen 2 dvoudenní testy - jeden po závodě v Mexiku - tam bude pro Pirelli jezdit ve středu Sauber a ve čtvrtek Force India, druhý po Velké ceně Brazílie, kde výrobci pneumatik bude oba dny vypomáhat McLaren. Pirelli již muselo potvrdit FIA konstrukce pneumatik pro příští rok, směsi musí určit do 1. prosince 2017.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy