Leclerc odjede několik tréninků za Sauber. Nahradí Wehrleina v roce 2018?

Charles Leclerc při posledních sezónních testech v Silverstone, první den | foto: Scuderia Ferrari

Změní Sauber sestavu pro příští rok? Náznaky zde jsou, navíc by švýcarská stáj mohla změnit i jméno.

Sezóna 2017 se pomalu ale jistě překlenula do své druhé poloviny a následující týdny budou velmi pravděpodobně bohaté na oznámení sestav pilotů a dalších změn, které se promítnou v roce 2018. Horkým tématem je samozřejmě budoucnost partnerství McLarenu a Hondy, respektive McLarenu a Fernanda Alonsa.

I menší stáje mají své příběhy a letos je rozhodně tím zajímavým budoucnost Sauberu. Nejdříve švýcarská stáj rozvířila vody, když oznámila partnerství s Hondou, které bylo po změně vedení stáje nakonec odvoláno.

Dále tu máme tlak ze strany Ferrari, které si do prvních dvou závodů protlačilo Antonia Giovinazziho, který zastoupil zraněného Wehrleina. Dokonce se spekulovalo o tom, že mladý Ital u Sauberu zůstane a Wehrlein bude bez angažmá.

A právě Wehrlein je mužem v ohrožení i pro příští sezónu. Jezdí sice lépe než Ericsson - Němec letos již dvakrát bodoval (8. místo ve Španělsku a 10. místo v divokém závodě v Baku) -, ale majitelé stáje, společnost Longbow Finance, která patří pod švédský Tetra Laval, dlouhodobě finančně podporuje Marcuse Ericssona.

V Itálii se hodně mluví o hvězdě letošního ročníku Formule 2, Charlesi Leclercovi. Člen Akademie Ferrari je tak horkým kandidátem na sedačku u Sauberu, což potvrzuje i oznámení, že Monačan letos odjede za Sauber hned čtveřici volných tréninků. Loni si tento devatenáctiletý mladík již vyzkoušel monopost Haasu, u kterého pro změnu bude letos některé volné tréninky jezdit rezervní pilot Ferrari Giovinazzi.

Dle nynějšího šéfa Sauberu Frederica Vasseura je zatím brzy: "Myslím si, že se musí soustředit na šampionát Formule 2. Zbývá ještě několik závodů a na diskuze je zatím brzy."

Navíc se mluví i o tom, že by Sauber mohl změnit pro příští sezónu jméno a stal by se týmem reprezentujícím značku Alfa Romeo, kterou se snaží prezident Ferrari Marchionne do F1 již nějakou dobu dostat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy