O Kubicu má zájem víc týmů, říká jeho manažer

Robert Kubica během testu s Renaultem ve Valencii | foto: Renault Sport F1

Robert Kubica po svém zranění chce zpět do Formule 1. Renault si ho už vyzkoušel v testech a další testování se chystá na konci sezony. Kubica má ale dveře pootevřené i u dalších týmů - podle jeho manažera.

Vyjednávání s dalšími týmy nasvědčuje i fakt, že Kubica při návštěvě paddocku při VC Itálie nenosil týmové oblečení Renaultu ani moc nepobýval v jejich motorhomu. "Vzhledem k tomu, že Kubicův test proběhl lépe, než se předpokládalo, týmy v F1 i mimo královnu motorsportu o něj jeví zájem," řekl jeho manažer pro motorsport.com.

Alessandro Alunni Bravi vyzdvihl i povzbuzení od fanoušků. "Lidé mu pomáhají jít dál, ukazují, jak moc ho chtějí zpět v F1. Tohle je extra motivace. Kubica je velmi šťastný, když slyší pozitivní komentáře," pokračoval.

Robert Kubica testuje druhý den vůz Renault RS17 v Maďarsku | foto: Renault Sport F1

Přiznal však, že Kubicově návratu nepomohlo prohlášení Renaultu, že potřebuje ještě další test. Sám Kubica se cítí 100% připravený na návrat do F1. Pokud by to nevyšlo, pro rok 2018 by podle Braviho zakotvil Kubica v LMP1 kategorii ve WEC.

Prohlášení Kubicova manažera je nutno brát trošku s rezervou. Je možné, že jde o strategii, jak zatlačit na Renault, aby Kubicovi co nejdříve nabídl smlouvu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy