McLaren čeká "jedno z největších rozhodnutí." Změní stáj dodavatele pohonných jednotek?

Fernado Alonso v závodě v Belgii | foto: McLaren

Woking se již třetím rokem trápí s pohonnými jednotkami od Hondy, a zvažuje tak přestup k jinému dodavateli. Ferrari a Mercedes se do této spolupráce moc nehrnou. Zbývá tedy Renault.

Pokud by McLaren ukončil spolupráci s Hondou, čímž by mimo jiné přišel o nějakých 50 miliónů eur, které japonský motorář stáji dává, musel by v současné situaci sáhnout po motorech od Renaultu. Situace je ale složitá, jelikož samotný Renault neví, zda by dokázal zvládnout další stáj pod svými křídly. 

"Je to velmi složité," řekl šéf McLarenu, "je tu spousta dílků skládačky, nějaké jsou v našich rukou, jiné zase ne. Může to dopadnou všelijak. Bude to pravděpodobně jedno z největších rozhodnutí, jaké kdy musel McLaren udělat" pokračoval Brown.

"Vyjednávání pokračují, a jde to dobře. I tak ale musíme mít plán B a C, a to pro případ, že to nedopadne. Tyto plány máme," dodal Američan.

Peníze nehrají hlavní roli. "Nemůžeme si dovolit nebýt na pódiu. Jsme tady od toho, abychom vyhrávali. Uděláme sportovní rozhodnutí, to je pro McLaren nejlepší. Naštěstí máme zapálené akcionáře, kteří nám dovolí udělat sportovní řešení a finance se vyřeší."

Dalším faktorem je pak Alonso. "Fernando nám nedal žádné ultimátum ve stylu 'já, nebo oni'. On se bude rozhodovat na základě toho, zda budeme konkurenceschopní. Nemá žádné konkrétní požadavky na motor," zakončil Brown.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 33 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy