"Renault najednou hodně zrychlil, před námi bude i McLaren," očekává Sainz

Carlos Sainz si myslí, že ve zbývající části sezóny bude do cíle dojíždět až za McLareny | foto: McLaren

Pilot Toro Rosso Carlos Sainz komentuje zlepšení svých soupeřů. V případě Renaultu ho to vzhledem ke zdrojům francouzské automobilky neudivuje, porážky očekává i od McLarenu, byť ten se stále trápí s nekonkurenceschopnou pohonnou jednotkou Hondy.

Španělský pilot si všímá, že je soupeři postupně překonávají, což podle něj souvisí s jejich omezenými financemi.: "Nemyslím si, že to je pro mou stáj fér ji srovnávat s výrobci, jako je Renault. U něj bylo jasné, že se bude takto zlepšovat. Pokud se srovnáme například s Force Indií, tak v místech, jako je Maďarsko - kde motor není tak důležitý, jsme na tom byli lépe než oni."

"Tady na datech vidím, že nejsou v zatáčkách rychlejší než my. McLaren a Renault jsou jediní, kteří hodně navyšují přítlak svých aut a dosahují oproti nám v zatáčkách rozdílu," všímá si dále španělský jezdec. Renault například v Silverstone nasadil novou podlahu a tím podle Sainze "najednou získali půlsekundový náskok."

Očekává, že McLaren a Renault jim nakonec utečou, ale věří, že se Haasu, Force Indii budou moci nadále rovnat: "Nevím. Spíše si myslím, že odteď budou McLaren a Renault v kvalifikacích před námi. Obzvlášť na tratích, kde nebude tolik záležet na motoru, bude McLaren dosahovat velkých pokroků."

Renault s novým balíkem vylepšení v Silverstone najednou Toro Rosso o půl sekundy odskočil | foto: Renault Sport F1

"Renault je o půl sekundy před námi, ale Force Indii a Haas dokážeme zvládnout. Force India získala na začátku sezóny hodně bodů, takže jsou z pohledu skóre mimo dosah, nikoliv však z pohledu rychlosti. Ještě dostaneme vylepšení, snad nám tedy pomůže," doufá Sainz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy