Palmer byl v Belgii jako vyměněný, podivuje se Renault

Jolyon Palmer | foto: Renault Sport F1

Renault si pochvaluje výkon, který během závodního víkendu ve Spa-Francorchamps předvedl Jolyon Palmer, pod nímž se kýve závodní sedačka.

Brit za svým Nicem Hülkenbergem výrazně zaostává, letos nezískal ani bod, zatímco jeho týmový kolega jich vybojoval už 34, proto se také spekuluje o tom, kdo ho příští rok nahradí.

V kvalifikaci měl nad německým jezdcem o tři desetiny sekundy navrch, ale po postupu do poslední části poklesl v jeho převodovce tlak oleje a svůj Renault RS17 musel na dráze odstavit. Za její výměnu byl v neděli navíc odsunut o pět míst dozadu na 14. pozici.

Šéf traťových činností Alan Permane si povšiml změnu v jeho výkonnosti: "Byl o víkendu jako jiný kluk. Doufám, že ho závod pak moc nerozhodil a že bude pokračovat v tom, co začal, protože jízdu s autem miluje. Opravdu nedělal žádné změny, byl s ním po celý víkend spokojený."

"Byl to dobré, šlo bezpochyby o jeho nejlepší víkend v tomto roce. Od zaostávání za Nicem o pět či šest desetin poskočil na tři či čtyři desetiny před něj tento víkend. Až do závodu, kde měl Nico opět navrch," pokračuje pro Autosport Permane.

Jolyon Palmer podal v Belgii velmi dobrý výkon, tým si všímá obratu | foto: Renault Sport F1

Palmerovi vylepšený Renault mnohem více sedí: "Cítím důvěru v auto, kterou jsem po celou sezónu opravdu nepociťoval. Mohl jsem útočit, tlačit na to a prudce s ním zatáčet, aniž bych si myslel, že skončím v určitou chvíli ve zdi. Byla to příjemná změna ve srovnání s větší části sezóny."

Se spekulacemi ohledně jeho možné náhrady včetně Roberta Kubici, který testoval v Maďarsku, se vyrovnává dobře: "Ten tlak zažívám už rok a půl a je to pořád stejné. Nedělá mi to starosti. V Monze udělám totéž: objevím se, získám skvělý výsledek a nebudu se soustředit ani na Singapur, na budoucnost, na minulost, na nic."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy