Současná situace je nepřijatelná, Verstappen ale nemá kam jít, tvrdí majitel Red Bullu

Dietrich Mateschitz a Helmut Marko v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen musel v Belgii již pošesté odstoupit. Opět ho zklamala pohonná jednotka Renault a v rakouské stáji začíná panovat napětí.

Max i Jos Verstappen s Red Bullem začínají ztrácet trpělivost, to samé by se dalo říct i o vztahu Red Bullu a francouzského motoráře Renault. V obou případech ale nelze nic moc dělat.

Mladý Holanďan je kontraktem uvázán až do konce roku 2019. I kdyby se našel někdo, kdo by byl ochoten jej vykoupit ze smlouvy za obrovskou sumu, tak problémem Verstappena zůstává, že zatím lepší alternativu nemá.

Sestava Ferrari je jasná a u Mercedesu to nevypadá, že by se dvojice Hamilton - Bottas rozešla. A nikdo jiný Red Bullu zatím moc konkurovat nedokáže.

Že by přenos myšlenek? Možná nová zbraň rakouské stáje... | foto: Red Bull Racing

Stejně to vidí i majitel rakouské stáje Dietrich Mateschitz: "50% neúspěšnost je nepřijatelná," řekl rakouský miliardář pro Speed Week. "Kam by ale v současné chvíli šel? V budoucnu si ho neudržíme, pokud mu nenabídneme pořádné auto,"  pokračoval zakladatel společnosti Red Bull.

Změna motoráře se zřejmě také nechystá. Ferrari ani Mercedes nebudou chtít Red Bullu dodávat a nikdo jiný tu není. Vlastně je tu Honda, ale... "Pro nás se nic nemění. Nemůžeme získat Mercedes ani Ferrari a Honda by nám moc nepomohla," zakončil Dietrich Mateschitz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy