Proč Hamilton s Mercedesem o dalším kontraktu nemluví?

Je velmi pravděpodobné, že se složení pilotů u Mercedesu nebude měnit | foto: Daimler AG

Zatímco u Ferrari vládne spokojenost, protože na příští rok jsou oba stávající piloti potvrzeni, Mercedes zatím složení svého týmu pro příští rok neřeší. Jak se ale zdá, šéf týmu Toto Wolff si z toho nijak těžkou hlavu nedělá.

Upřímně řečeno je v případě Lewise Hamiltona na spoustu věcí čas, protože jeho kontrakt trvá až do roku 2018. Sice se objevily v minulých dnech určité zvěsti, že trojnásobný mistr světa má zaječí úmysly a mohl by stuttgartskou značku opustit už po této sezóně, ale během závodního víkendu v belgickém Spa-Francorchamps se naopak tvrdilo, že Brit je připraven k prodloužení současné smlouvy.

"Mezi Mercedesem a Lewisem panuje velmi dobrý vztah. Ale teď o podobných tématech nebudeme mluvit, rozhodně ne dřív než před koncem sezóny. Před námi je ještě osm těžkých závodů, takže to bude hodně důležité období, ve kterém není vhodné vést takové debaty," prohlásil důrazně Toto Wolff.

Na smlouvy je času dost, domnívá se Wolff | foto: Daimler AG

Kolem Valtteri Bottase se rokovalo podstatně intenzivněji. Na začátku sezóny se mělo za to, že Fin bude muset výrazně prokázat své kvality, protože na konci této sezóny by mohla nastat tlačenice na druhé místo vedle Hamiltona. Jak se ale zdá, i tato záležitost je téměř uzavřenou věcí.

"Zdá se být zcela jasné, že budeme příští rok pokračovat s Valtterim. Musíme jenom vyřešit nějaké detaily ve smlouvě a uvidíme, jaké ovoce nám to do budoucna přinese. Má opravdu velkou šanci, že u nás bude pokračovat i příští rok," vyjádřil se Wolff k setrvání Bottase u Mercedesu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy