Renault teď nesmí polevit, nabádá Hülkenberg po 6. místě v Belgii

Nico Hülkenberg s Renaultem R.S.17 v Belgii | foto: Pirelli

Nico Hülkenberg dojel za Mercedesy, Ferrari a Red Bullem jako nejlepší jezdec ze zbytku pole. Renault se neustále zlepšuje a jeho jezdec jej vybízí, aby nepolevoval.

Ve Spa-Francorchamps se německý pilot kvalifikoval na sedmé příčce za nejlepší šesticí špičkových týmů, v závodě si po odstoupení Maxe Verstappena o jednu příčku polepšil. Podruhé v posledních třech závodech tak obsadil výbornou šestou příčku s vozem RS17, který byl v Belgii čtvrtý nejrychlejší.

"Dodává mi to velkou důvěru. Myslím, že si nemůžeme dovolit polevit v práci. Musíme pokračovat v pokrocích a zlepšování, protože jsem si jistý, že na to ostatní stále tlačí," říká Hülkenberg, kterému v belgické kvalifikaci chybělo na nejrychlejšího Hamiltona 2,3 sekundy.

"A když se podívám vstříc budoucnosti, chceme snížit ztrátu na špičkové tři týmy. Musíme pokračovat v takovém vývoji, pro nás je velmi klíčový. Nejsem si jist ohledně Monzy, ale pak můžeme prožít několik opravdu dobrých závodů," věří pilot Renaultu svému zlepšujícímu se vozu RS17. V šampionátu konstruktéru jsou na osmém místě o pouhý bod za Haasem.

Nico Hülkenberg je po Belgii spokojený, Renault však nesmí polevovat | foto: Pirelli

On sám tak dobrou výkonnost v Belgii nečekal: "Samozřejmě, že jsme tu pozici získali po odstoupení [Verstappena], ale v těchto dnech tam musíte být a udržet se vpředu. Jsem spokojený a pozitivně překvapený, abych byl upřímný. Opět jsme byli díky rychlosti mého vozu čtvrtým nejlepším týmem, což je hodně dobré!"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy