Okruh Fuji adeptem závodů F1

Že to automobilka Toyota se svým útokem ve Formule 1 myslí opravdu vážně může ty nevěřící přesvědčit i to, že automobilový gigant neinvestuje pouze do svého samostatného týmu, ale i do jeho perfektního zázemí a jeho budoucnosti.

Testovací okruh Toyoty, plně vlastněný japonským výrobcem, bude letos v září s konečnou platností uzavřen a jeho majitelé mají jasný cíl, pořádat na něm v roce 2007 a v letech následujících Grand Prix Japonska.

Komplexní rekonstrukcí okruhu nebyl pověřen nikdo jiný, než největší odborník na okruhy pro Formuli 1 Hermann Tilke, stojící za novostavbou tratě Sepang, úpravě Hockenheimringu a mnoha návrhy a projekty různých asijských okruhů.

Stávající trať pod horou Fuji v blízkosti hlavního města Tokia si zachová základní tvar. Ale kromě hlavní rovinky bude změněna každá zatáčka. Ve výsledku bude okruh o 150 metrů delší a velký důraz je v návrhu kladen na bezpečnost nejen jezdců, ale i diváků a traťových komisařů. Velké záchytné zóny a poslední poznatky o nejlepším odvodnění tratě budou samozřejmostí. Projekt zahrnuje kompletně nové boxy, ubytování pro minimálně 500 zástupců tisku, nové řídící centrum, velkou hlavní tribunu a další tribunu v první zatáčce, která umožní divákům přehlédnout prakticky celou trať.

Pro lepší přístup areálu budou realizovány dvě nové přístupové komunikace, a také obslužné komunikace podél tratě budou rozšířeny. Rekonstrukce by měla být dokončena na jaře roku 2005.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy