Honda do Spa veze nový motor, dostane ho jen Vandoorne - a 35 trestných míst k tomu

Stoffel Vandoorne s McLarenem MCL32 poháněným Hondou | foto: McLaren

Honda veze do Belgie novou pohonnou jednotku, která se ale objeví pouze ve voze Stoffela Vandoornea. Fernando Alonso si na vylepšení počká o týden déle. Vylepšení na trati s dlouhými rovinkami nasadí i další výrobci.

Japonská automobilka tento víkend nasadí 4. specifikaci, kvůli malému nárůstu výkonu (kolem 10 koní) o ní ale raději hovoří stále jako o vylepšené specifikaci č. 3.6, přestože obsahuje nový hardware i software.

O konkrétních úpravách ale Honda zatím nechce podrobněji hovořit. Do konce sezóny chce přitom stihnout ještě dvě další specifikace. Novinky nejprve ji dostane Vandoorne, kterého McLaren tento týden potvrdil i pro příští sezónu.

A protože půjde o výměnu všech šesti základních komponent pohonné jednotky (spalovací motor, motorgenerátory pro rekuperaci kinetické i tepelné energie, turbo, úložiště energie a řídicí elektronika), bude Belgičan na startu domácího závodu odsunut o 35 míst zpět.

"Ano, přivážíme sem některá vylepšení. Pan Hasegawa bude k dispozici na páteční tiskové konferenci, kde se jej budete moci dotázat na jejich detaily," odkazuje tisková mluvčí Hondy.

Pokud se novinky za zády Vandoornea osvědčí, pak je příští týden v Monze obdrží i jednička týmu Fernando Alonso, kde pak bude kvůli penalizacím putovat dozadu na startovním roštu pro změnu on. Ve Spa má ale některá vylepšení i on (Honda jeho specifikaci označuje jako 3.5).

Nový motor, ale bez penalizací, se chystá nasadit také Mercedes do obou svých vozů, jeho největší soupeř v boji o titul - Ferrari - zřejmě zůstane u třetích motorů. Ty nové ale vyzkouší ve vozech zákaznického Haasu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy