Mladý talent McLarenu zářil v Zandvoortu

Lando Norris s McLarenem MCL32 během testu v Maďarsku | foto: McLaren

Talent McLarenu Lando Norris si o víkendu v Holansku připsal v eurošampionátu F3 své sedmé vítězství sezóny.

Norris jezdící za Carlin vyhrál o víkendu mezi písečnými dunami v Zandvoortu dva ze tří závodů, čímž se dostal do vedení v šampionátu F3. Druhý Maximilian Günther z Prema Powerteamu za ním zaostává o 11 bodů.

V tom prvním zvítězil s náskokem 8,974 sekundy nad Jaelem Erikssonem, ve druhém nestačil na Calluma Ilotta (-8,742 s) a Jakea Hughese (-1,371 s) a v třetím závodě dojel do cíle o 6,646 sekundy před Ferdinandem Habsburgem.

Do konce sezóny mladým pilotům zbývají odjet po třech závodech na Nürburgringu (9. a 10. září), Spielbergu (23. a 24. září) a na Hockenheimringu (14. a 15. října).

Landovi Norrisovi se v F3 září, rodí se pro F1 další velký talent? | foto: Honda Racing F1

Sedmnáctiletý Brit předváděl působivé výkony během testování Formule 1 před letní přestávkou v Maďarsku. S McLarenem 2. srpna zvládl 91 kol a na nejrychlejšího Sebastiana Vettela s Ferrari ztratil jen 0,261 sekundy.

"Lando na nás zapůsobil svou vyspělostí, profesionalitou a rychlostí. Rychle se sžil s vozem hned ve svém první jízdě s MCL32. Jeho zpětná vazba inženýrům byla cenná a přesná. Je rozhodně cenný pro naši testovací sestavu a potenciální hvězdou budoucnosti," ocenil tehdy výkon závodní ředitel Eric Boullier.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy