Horner: Red Bull stahuje náskok Mercedesu a Ferrari

CHristian Horner je potěšen vzrůstající formou Ferrari | foto: Red Bull Content Pool

Red Bull rozhodně neměl nejvydařenější vstup do sezóny, i když své postavení na chvostu nejlepší trojice si uhájil. Spíš se o větší přísun bodů připravil sám, ať už nedisciplinovaností svých pilotů nebo technickými problémy.

Šéf týmu je nyní konečně potěšen skutečností, že pokrok jeho týmu z posledních závodů narůstá a začíná se pomalu přibližovat Mercedesu a Ferrari. Jak už bylo uvedeno, u Red Bullu se dopracovali zjištění, co vlastně stálo za pomalejším rozjezdem, který ale nevyřadil stáj nápojového giganta z trojice špičkových týmů. Je pravdou, že vítězství v Baku bylo do jisté míry dílem náhody a potíží soupeřů, ale štěstí přeje připraveným. 

Red Bull si stěžuje především na stále nedostatečnou rychlost, což je podle Hornera jeden z důvodů, proč ještě není schopen rovnocenně bojovat o vítězství. Ale na druhou stranu je týmový šéf spokojen s progresem v posledních závodech, zejména s ohledem na pokračující tahanice s dodavatelem pohonných jednotek.

"Pořád se můžeme opřít o šest pódiových umístění a jednu vyhranou Grand Prix. Ale od Mercedesu a Ferrari jsme dál, než bychom sami chtěli. Pokud se podíváme na čtyři závody mezi Montrealem a Silverstone, Ferrari od nás odskočilo o pouhé dva body, a to jsme v těchto závodech neměli stoprocentní spolehlivost. V posledních závodech jsme dosáhli velmi dobré úrovně," spekuluje Horner. Zda záměrně vynechal Maďarsko, ve kterém Ferrari vrátilo Red Bullu úder, a nezmiňuje problémy Ferrari ve Velké Británii, to se můžeme jenom dohadovat.

Aspoň to Ferrari přetlačit, viď, Bernie? | foto: Red Bull Content Pool

Horner sice příliš nevěří, že by se Red Bull zamíchal do boje mezi Mercedes a Ferrari v Poháru konstruktérů, ale cíl pro druhou polovinu šampionátu je jasný - zlikvidovat odstup od obou týmů, který nelze zpochybnit. 

"Z hlediska klasifikace šampionátu se domnívám, že mezera mezi námi, Mercedesem a Ferrari je příliš velká na to, než abychom se mohli reálně zapojit do boje o vyšší příčky. Ale rádi bychom v druhé polovině šampionátu dotáhli či předstihli aspoň Ferrari. Rádi bychom se dostali do pozice, kdy budeme bojovat o vyšší příčky na pódiu, máme na to ode dneška do konce sezóny ještě pár závodů. To vidím jako reálné a pro nás je to agresivní cíl," dodává Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy