Williams dosáhl nejlepšího výsledku sezóny

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

Nick Heidfeld obstál v přímém souboji s Markem Webberem a získal své zatím nejlepší umístění.

Williamsy spolu bojovaly už od první zatáčky. Nakonec se Nick Heidfeld dostal před Marka Webbera patnáct kol před cílem díky rychlejší zastávce u mechaniků a byl prvním, kdo dokázal předjet Fernanda Alonsa. Ten předvedl dvojnásobný neférový manévr, když jej předjížděl Mark Webber, druhý pilot Williamsu.

"Když vyjel safety-car, ptal jsem se týmu, jestli mám zajet do boxů," vysvětluje Nick Heidfeld. "Řekli mi, že ano, ale musel jsem čekat, až natankují Markovi. Ale tým odvedl skvělou práci. Měl jsem prostě štěstí, když jsem byl při druhé zastávce rychlejší. Alonso měl viditelné problémy s pneumatikami. Když jsem jezdil za ostatními, šetřil jsem auto i pneumatiky, a když jsem viděl, že se Alonso trápí, mohl jsem přidat a povedlo se."

Williams předvedl velké zlepšení a jako obvykle se v průběhu sezóny dostává do formy. Oba piloti dojeli na stupních vítězů a oba získali své nejlepší umístění v F1. Mark Webber přesto úplně spokojený nebyl.

"Není to špatné pro tým - je skvělé, že jsme já i Nick na stupních vítězů," hodnotí závod Mark Webber. "Minulý týden jsem s Antoniem Pizzoniou najezdil hodně kol při testech pneumatik a dobrý výsledek jsme očekávali. Ale zklamal mne start, spojka se nechovala úplně nejlépe. Já jsem mohl získat ještě více, ale celkově je to skvělý výsledek."

Foto: BMW WilliamsF1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy