"Jsem fakt ve formě. Nevidím důvod, proč bych měl končit," říká Massa

Felipe Massa chce v F1 pokračovat | foto: Williams F1 Team

Felipe Massa by rád pokračoval v závodění ve Formuli 1 i v příští sezóně. Se svými letošními výkony je spokojený, což si cení i vedení Williamsu.

Šestatřicetiletý Brazilec chtěl v F1 původně skončit už loni, nakonec se ale s Williamsem dohodl na pokračování poté, co z něj odešel Valtteri Bottas, aby u Mercedesu nahradil překvapivě končícího mistra světa Nica Rosberga.

Massa, která má na kontě od svého debutu v F1 v roce 2002 již 260 velkých cen, věří, že se stále zlepšuje. V F1 hodlá pokračovat, pokud bude mít tu správnou příležitost. Williams zatím vyhodnocuje, kdo by příští rok mohl dělat týmového kolegu Lanceovi Strollovi, brazilský pilot nicméně patří mezi hlavní kandidáty.

Felipe Massa v prvním závodě sezóny, kde dojel šestý - na lepší umístění letos stále čeká | foto: Williams F1 Team

Považoval by Massa nabídku Williamsu na závodění v sezóně 2019 za dobrou příležitost? "Určitě ano. Jsem fakt v dobré formě, pokud jde o způsob, jakým jezdím, jak rozumím autu a všechno. Nemám žádný důvod, proč bych v F1 nezůstal. Ale uvidíme, co se přihodí," odpovídá jezdec.

"Závodím mnohem uvolněnějším způsobem a jsem spokojený s tím, co dělám v autě. Žel jsem měl v několika závodech trochu smůlu, ale užívám si to. Nemyslet na jiné věci, které někdy souvisí s vaší prací, to vás zkrátka uvolňuje. Dělám to, co dělám rád a bez tlaku si to užívám," popisuje pro Autosport Massa, jenž letos skončil dvakrát šestý (v Austrálii a v Bahrajnu).

Vedení Williamsu je s Felipem Massou spokojené, s podpisem smlouvy ale nespěchá | foto: Williams F1 Team

Jeho schopnost tým věří. "Felipe je materiálem mistra světa, viděli jsme to v sezóně, kdy se jím na chvíli stal," odkazuje na rok 2008 technický ředitel Paddy Lowe. "Je očividně velmi talentovaný a je to skvělé s ním pracovat a přicházet na to, jak pracuje."

"Je to fantastický kluk pro spolupráci: nadšený, přátelský, hodně podporuje Lance a učení, kterým potřebuje projít. Je to s ním zábava, přitom je velmi stabilní a spolehlivým klukem, kterého chcete mít na druhé straně garáže. Myslím, že pokud bychom Felipemu poskytli to správné auto, tak by mohl vyrazit a dokončit úkol," hodnotí Lowe.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy