V Kalifornii plánují výstavbu nového okruhu. Tamní promotéři by rádi hostili VC Sillicon Valley

Kvalifikace v Austinu | foto: Red Bull Content Pool

V Kalifornii možná vyroste nový závodní okruh, který se netají pořadatelskými ambicemi. Je tak možné, že se v budoucnu Formule 1 vrátí do Kalifornie.

Městečko San Juan Bautista ležící necelých 200 kilometrů od srdce moderního technologického světa, San Francisca, by v budoucnu mohlo hostit kalifornskou zastávku Formule 1. V tomto místě pravděpodobně vznikne nový motoristický komplex Motor & Technology Center of Excellence.

Bavíme se ale o budoucnosti relativně daleké, jelikož projekt teprve prochází dlouhým byrokratickým řízením. Dle magazínu Racer ale tamní autority vnímají tento projekt podnikatele Williams F. Yaoa pozitivně. Krom okruhu by v místě měl vzniknout i luxusní hotel. V projektu je navíc zainteresovaný expromotér z texaského okruhu Tavo Hellmund.

"Toto místo bude epicentrem inovací. Budmeme pokrývat vše od krásy a sofistikovanosti závodních aut po technologický pokrok. Chceme fanouškům nabídnout jak technologický, tak závodní zážitek. Během naší hlavní akce, Velké ceny Sillicon Valley Formule 1, budeme využívat technologie tohoto odvětví ke tvorvě nezapomenutelných momentů. Navíc vše bude doprovázeno programem zaměřeným na nejnovější technologie a umělou inteligenci, čímž dokážeme zaujmout nové fandy," řekl Yao.

Dá se očekávat podpora ze strany americké společnosti Liberty Media, která se netají tím, že by ráda v budoucnu viděla více Grand Prix za Velkou louží. Do toho by kalifornští promotéři rádi získali i závody silničních motocyklů MotoGP.

Zajímavostí na závěr jest pak fakt, že pár dní před uveřejněním těchto prohlášení se v Kalifornii nacházel úřadující mistr světa a dnes již expilot Nico Rosberg. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy