Ferrari se trápí a trápí

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Rubens Barrichello desátý, Michael Schumacher jedenáctý. V Monaku to znamená, že body budou úspěchem.

Barrichello je zase jednou rychlejší Schumachera, který evidentně nebyl ve své kůži. Hlavním problémem ale je, že Ferrari není ve své kůži celou letošní sezónu. Schumi snad ještě nikdy, kromě mimořádných situací, neztratil na pole-position 2,5s.

Rubens Barrichello: "Začátek kola se mi povedl, vyvážení auta je dobré. Jenže pneumatiky nebyly dost zahřáté a nepovedlo se mi z vozu dostat maximum. Věděli jsme, že Monako bude těžké, hlavně v jednokolové kvalifikaci. Tohle není problém, který by se dal vyřešit přes noc. Zítra toho asi moc nevylepšíme, ale aspoň víme, že pro závod máme mnohem lepší auto, než pro kvalifikaci."

Michael Schumacher: "Tohle není kvalifikace, jakou bychom si přáli. Samozřejmě jsem zklamaný. Ráno jsme ztráceli osm desetin, teď ztrácíme dvě a půl sekundy. Navíc jsem musel jet mezi prvními, kdy to ještě hodně klouzalo. Zítra to nebude lepší, šance na zlepšení je malá. V závodě je naše auto mnohem rychlejší, tak doufejme, že s dobrou strategií se nám alespoň trochu zadaří. Musíme dál pracovat."

Jean Todt, šéf stáje: "K tomu není co říct, je to zklamání. Od těch nejlepších časů jsme v nedohlednu, hlavně kvůli nedostatku gripu. Předjíždění je dnes těžké a na této trati nemožné, což znamená velký hendikep pro závod. Pokusíme se zlepšit."

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy