Alonso spokojený s prozatímní první řadou

Renault | foto: Fernando Alonso

Potřetí za sebou svádí Fernando Alonso na Renaultu souboj s Kimim Raikkonenem.

Náskok před třetím Markem Webberem je dostatečný, takže Fernando Alonso by si měl druhé místo snadno udržet i zítra. Stejný čas však ztrácí na Raikkonena, pole-position tak příliš pravděpodobná není.

"S druhým místem jsem úplně spokojený," řekl Fernando Alonso. "Po Ralfově nehodě jsem nevěděl, co v těch místech čekat. Nikoho jsem tam před sebou jet neviděl, protože když jel Jarno, tak už jsem byl v zahřívacím kole. Musel jsem proto zpomalit na výjezdu z té zatáčky. Ale výsledný čas je dobrý. Ztráta na Kimiho je příliš velká, ale jsem rád, že jsem druhý."

Giancarlo Fisichella byl u Renaultu znovu tím pomalejším, ale souboj s druhým McLarenem Juana Pabla Montoyi vyhrál. Po první kvalifikaci je na čtvrtém místě, ale na Alonsa ztratil 0,7s.

"Zdálo se mi, že to klouzalo víc než ráno a v poslední zatáčce jsem byl poněkud nedotáčivý," sdělil novinářům Giancarlo Fisichella. "Stálo mě to aspoň tři desetiny, kvůli kterým jsem až za Webberovým Williamsem. Ale do závodu si věřím. Víme, že auto je rychlé v delších jízdách a dneska ráno se nám dařilo i na starých pneumatikách. Věřím, že budeme zítra odpoledne konkurenceschopní."

Foto: Renault F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy