Ferrari se zlepšilo, ale stále jsme rychlejší, hodnotí dnešek Ricciardo. Věří si na pole position?

Daniel Ricciardo v Maďarsku | foto: Red Bull Content Pool

Nejrychlejší muž prvních dvou volných tréninků Daniel Ricciardo doufá, že se svým monopostem Red Bull dokáže získat při zítřejší kvalifikaci pole position.

Maďarský Hungaroring rakouské stáji nápojového gigantu Red Bull docela chutná. V obou prvních trénincích byl nejrychlejší Daniel Ricciardo, který dopoledne nasadil čas 1:18,486. Odpoledne pak dnešní maximum ještě o 31 tisícin vylepšil, a to na hodnotu 1:18,455. Druhý Vettel na australského pilota ztrácel okolo  necelých 2 desetin.

"Dnešek byl dobrej, rozhodně pozitivní den," řekl po druhém tréninku Australan. "Je rozhodně pozitivní, že jsme obdobné tempo udrželi i odpoledne. Nikdy nevíte, s čím ještě Ferrari a Mercedes přijdou. Vypadá to, že Ferrari šlo odpoledne o něco nahoru, ale i tak jsme zatím před nimi."

Na otázku, zda má Red Bull šanci bojovat proti Stříbrným šípům a Ferrari při zítřejší kvalifikaci o pole postion, Ricciardo odpověděl: "Pokud zopakujeme dnešek, tak rozhodně ano!"

Max Verstappen na svého kolegu dnes ztrácel okolo půl vteřiny a po dopoledním čtvrtém místě se v druhém tréninku zařadil až za Italské hřebce a vozy Daimleru.

"Z mojí perspektivy to byl docela náročný začátek, hodně jsem zápolil s nastavením. Začali jsme to řešit, změnili jsme celou řadu věcí a v druhém tréninku se to pak zlepšilo, ale nemohl jsem nakonec zajet mé rychlé kolo. Nejdříve červené vlajky, pak žluté vlajky a nakonec znovu červené," okomentoval své výkony Holanďan.

I tak si ale Max nové aerodynamické vylepšení vychvaluje: "Vůz má mnohem lepší přilnavost, je to vidět i na časech. To je rozhodně dobrá zpráva. Vypadá to lépe než v předchozích závodech," zakončil Holanďan, který letos zažívá smolnou sezónu a musel již pětkrát odstoupit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy