"Politika a peníze." Gasly přesto věří, že mu Toro Rosso dá v F1 příští rok šanci

Pierre Gasly v Austinu | foto: Red Bull Content Pool

Mladík Red Bullu stále věří, že příští rok dostane díky stáje Toro Rosso svou šanci ve Formuli 1, přestože ta naznačila setrvání současných pilotů Carlose Sainze a Daniila Kvjata.

Hodně se ale spekuluje o tom, že by Sainz mohl za tučné výkupné přejít k Renaultu, který vyhodnocuje, kým by nahradilo Jolyona Palmera, jenž notně zaostává za svým týmovým kolegou Nicem Hülkenbergem. Proto si po závodě v Maďarsku vyzkouší v letošním voze také Roberta Kubicu.

"Chci jediné - být v F1. A pokud dojde na takové věci [jako je odchod Sainze], tak to může být jen dobré, protože to bude znamenat volné místo u Toro Rosso. Stále však nevíme jistě, jestli se to uskuteční. Více opovědí dostaneme v příštích několika týdnech. Momentálně můžu dělat pouze to, že budu usilovat, aby se tyto věci přihodily," říká Gasly.

"Red Bull ví, že se chci dostat do F1, a poslední čtyři roky mě podporuje. F1 je ale celkem náročným světem - není pouze o výkonnosti. Politika a peníze žel mohou hrát svou roli, a vy zkrátka musíte čekat na ten správný okamžik pro svou šanci. Z důvodů, které jsou mimo mou kontrolu, se nám to letos nepovedlo. Snad na to dojde v roce 2018," hovoří mladý pilot o svém cíli postoupit do F1.

PIerre Gasly při testech s Red Bullem v Bahrajnu | foto: Red Bull Content Pool

Šanci předvést své schopnosti dostane příští týden během testování s Red Bullem, kde se bude za volantem střídat s Maxem Verstappenem. "U Red Bullu jsem už pár let a pokaždé šlo testování opravdu dobře. V simulátoru si mě můžou porovnat s Danielem [Ricciardem] a Maxem. A když testujete, tak srovnáváte.

Znají mou rychlost, znají mě jako jezdce, sledovali mě loni v GP2. Ale každý test je stále dobrou příležitostí ukázat, co dokážete, a svůj potenciál. Nemyslím si, že to rozhodne o mé budoucnosti, ale dobré je všechno, co můžete udělat, abyste na ně zapůsobili. A toto je šance jim ukázat, že jsem na přestup plně připravený," věří Gasly.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy