Poprvé s moderním vozem F1 - Renault potvrzuje Kubicu pro testy v Maďarsku

Robert Kubica během testu s Renaultem ve Valencii | foto: Renault Sport F1

Renault dnes potvrdil, že se Robert Kubica zúčastní testování, které se uskuteční na Hungaroringu příští týden po skončení Velké ceny Maďarska. Polák tak dostane první šanci se svézt s moderním vozem F1.

"První dva dny testování Robertovi i nám umožní získat velké množství informací. Následující jízdy s vozem RS17 na Hungaroringu nám pomůžou obdržet detailní a přesná data o současném voze a za reprezentativních podmínek," potvrzuje šéf týmu Cyril Abiteboul.

Polák letos s Renaultem už dvakrát testoval, vždy se ale jednalo jen o pět let starý Lotus E20 poháněný 2,4litrovým atmosférickým motorem na promo pneumatikách. I přesto tým zaujal, protože zajížděl o 0,35 s rychlejší časy než rezervní pilot Sergej Sirotkin.

Příští týden v Budapešti dostane konečně pořádnou šanci se současnou generací vozu, jenž bude pohánět V6 přeplňovaným hybridním motorem se systémem pro rekuperaci energie, jenž dokáže jeho výkon navýšit o dalších 160 koní. K dispozici bude mít rovněž klasické závodní pneumatiky a na okruhu bude v provozu s ostatními piloty.

"Po tomto testu pečlivě zanalyzujeme nasbírané informace, abychom určili, za jakých podmínek by pro Roberta byl možný v následujících letech návrat k závodění," dodává Abiteboul.

Kubica dostane svou velkou příležitost ve středu 2. srpna 2017. Spekuluje se o tom, že pokud uspěje, pak by mohl nahradit Jolyona Palmera. Druhým pilotem, jehož Renault do dvoudenních testů nasadí, je juniorský jezdec Nicholas Latifi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy