Sauber veze do Maďarska významné vylepšení aerodynamiky. Dosáhne na body?

Marcus Ericsson se těší na závod s vylepšeným Sauberem C35 | foto: Sauber Motorsport AG

Švýcarský tým Formule 1 plánuje tento víkend na Hungaroring nasadit nový aerodynamický balík, který má představovat velký posun v jejich výkonnosti.

V posledních dvou závodech se Sauber se svou rychlostí hodně trápil, nepředstavil tam ani žádné nové díly. Vše si šetří na Velkou cenu Maďarska, v níž se pokusí prostřednictvím aerodynamiky vyvážit svůj deficit v podobě rok staré pohonné jednotky Ferrari.

"Nevím přesně, jaký to vylepšení bude, má ale představovat slušný krok. Maďarsko je tratí, kde nám pomůže jakékoliv navýšení přítlaku, navíc pro motory není tak efektivní. Pro nás to tedy může být šance. Pokud vylepšení přinese další pokrok, tak s ostatními můžeme bojovat," věří pilot Marcus Ericsson.

Půjde o první novinky pod působením nového šéfa Frederica Vasseura, jenž vystřídal Monišu Kaltenbornovou. Tomu se nezamlouvá smlouva s Hondou, která byla podepsána pod jejím vedením, a snaží se pro příští sezónu získat jiného dodavatele motorů.

Sauber letos jeden větší balík vylepšení nasadil v průběhu závodních víkendů ve Španělsku a v Monaku - šlo o novou podlahu, bočnicové deflektory, zadní brzdy a další prvky karosérie. Tým ale kýženého pokrok nedosáhl.

Pohled pod difuzor Sauberu C35 | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

"Toto příští vylepšení snad bude fungovat lépe než to předchozí, které nepředstavovalo takový skok, v jaký jsme doufali. Když jsme auto v Silverstone přiměli k fungování, dokázali jsme držet podobné tempo jako vozy Haasu - a Vandoorne nebyl o moc rychlejší. Nejsme na tom tak špatně, když své auto dáme dohromady. Snad budeme v Maďarsku lepší, když tam na motoru záleží o něco méně," dodává pro Autosport Ericsson.

Sauber je v šampionátu konstruktérů s pěti body na devátém místě před McLarenem, jenž má na svém kontě zásluhou Fernanda Alonsa body pouze dva.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy