Dostane Peréz šanci povýšit, nebo ho čeká další sezóna ve Force Indii?

Esteban Ocon a Vijay Mallya před v závodem v Silverstone | foto: Sahara Force India

Sergio Peréz patří mezi velmi zkušené piloty, navíc za sedmadvacetiletým Mexičanem stojí silný sponzor Carlos Slim, který byl v roce 2014 nejbohatším mužem světa, a to (nejen) díky telekomunikační společnosti Telmex.

Otázkou ale je, za koho by Sergio mohl jezdit. U velké trojky je vcelku nabito a může se klidně stát, že soupisky Ferrari, Mercedesu i Red Bullu zůstanou pro příští sezónu stejné. V tom případě se setrvání ve Force Indii jeví jako slušná volba, jelikož indická stáj se letos dokázala oprostit od středu pole a čas od času dokáže vystrčit růžky a potrápit i takový Red Bull.

Vedení stáje by nebylo proti: "Už jsme společně zahájili diskuzi ohledně prodloužení kontraktu. Checo je velmi talentovaný a navíc i zkušený pilot. O tom není pochyb. Jsem rád, že ho navíc posouvá i jeho kolega Esteban," řekl majitel stáje Vijay Mallya.

Sergio Pérez pří pátečním tréninku v Soči | foto: Sahara Force India

Kdyby přeci jen přišla lukrativní nabídka od špičkové stáje, tak Mallya nemá problém své piloty pustit.  "Věřím, že mí piloti jsou v týmu spokojeni. Poskytujeme jim slušné auto. Pokud by se ale objevila příležitost u Mercedesu či Ferrari, tak po ní samozřejmě sáhnou. Nebudu jim v tom překážet, ale mezi ostatními stájemi máme nejlepší auto. Navíc je tu skvělá atmosféra a oni si užívají náš kolektiv. Porč by tedy někam přecházeli?"

Esteban Ocon a Sergio Pérez v Monaku | foto: Sahara Force India

Dá se předpokládat, že v budoucnu nebude zájem jen o Peréze, ale i o vycházející hvězdu Estebana Ocona. Tento francouzský mladík loni v nahradil Harjanta v dnes již neexistujícím Manoru a odjel za bývalou Marussii 9 závodů. Letos ve Force Indii odjel již 10 velkých cen, devětkrát skončil na bodech a v současné chvíli je osmý v individuální soutěži.

"Esteban rychle nabral slušnou rychlost. Je rychlejší, než jsem si myslel, že bude, což je fantastické. Už v zimě jsme měli těžké rozhodování ohledně našeho druhého pilota. K dispozici byli jen nováčci a já si myslím, že jsme udělali dobré rozhodnutí. On se bude už jen zlepšovat. Důležité jsou ale i zkušenosti, čím více jich bude mít, tím lépe bude jezdit. Ukázal, že má talentu na rozdávání. Jsem opravdu šťastný, že jsme s ním uzavřeli dlouhodobý kontrakt. Očekávám tak od něj pravidelné dojíždění na bodech," zakončil Ind.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy