Verstappen už Vettelovu kritiku ignoruje: Podívejte se, kolik trestných bodů nasbíral

Max Verstappen si přisedl k Sebastianovi Vettelovi při prezentaci před závodem v Kanadě | foto: Red Bull Content Pool

Mladý pilot stáje rakouského gigantu nebere kritiku ze strany Sebastiana Vettela nijak vážně. A to kvůli Vettelovým faux pas z minulosti.

Po VC Velké Británie si úřadující lídr šampionátu Vettel stěžoval na chování Maxe Verstappena na trati, konkrétně pak na změnu směru v brzdných zónách. Za zmínku také stojí, že Vettel Holanďana předjel až díky zastávce v boxech, na trati se mu to nepodařilo.

Na tuto kritiku reagovala i nizozemská hvězda, díky které se vyprodala GP Belgie: "Neberu to nijak vážně. Hlavně potom, co vše on udělal. Podívejte se, kolik má trestných bodů. Byl to dobrý souboj, Byl tvrdý, ale férový. Alespoň si to myslím. Možná ten kontakt nebyl, ale jinak bylo vše ok."

Verstappen se odkazuje především na velmi propíraný incident mezi Vettelem a Hamiltonem ze závodu v Baku. Dále lze zmínit i tvrdé nadávky směrem k Charliemu Whitingovi při závěru loňské VC Mexika, kde též zápolil s holandským pilotem.

Dokonce se hovořilo i o tom, že by Max mohl skončit na pódiu, kdyby stejně jako Kimi nemusel zajet do boxů pro nové gumy v úplném závěru závodu. Holanďan to ale jako příležitost na zisk třetího místa neviděl.

"No, byl bych v té situaci asi jednu nebo dvě vteřiny před ním, ale on by měl nové gumy. Takže bych ho jen těžko udržel za sebou," dodal pilot Red Bullu, o němž se divoce spekuluje jako novém pilotovi Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy