"Došlo ke zmatku a já se poučil. Marko nám pískal, vztahy zůstávají dobré," tvrdí Sainz

Poučený Carlos Sainz | foto: Scuderia Toro Rosso

Carlos Sainz se poučil ze zmatku, který způsobil v Rakousku svým prohlášením, že příští rok u Toro Rosso už jezdit nebude.

Mladý Španěl nás na čtvrteční tiskové konferenci překvapil svou jistotou přestupu příští rok. Poté ale přišla studená sprcha a šéfové Red Bullu a Toro Rosso uvedli, že využili opci a že u Toro Rosso ještě dlouho zůstane. Z tohoto mediálního přešlapu se pilot poučil.

"Jako 22letý jezdec se z takových věcí učíte a věci jsme si vyříkali hned, když jsme zahájili v Rakousku naše rozhovory. V tu chvíli to bylo zapomenuto, dále jsem se soustředil na svou práci, jak to dělám po celou sezónu. Myslím, že došlo trochu ke zmatku a já jsem se z toho poučil. Dnes jsem klidný, jelikož nemám důvod se skutečně příliš stresovat," říká Sainz.

Vztahy s Red Bullem podle něj i po intervenci odborného poradce Helmuta Marka zůstávají i nadále dobré: "Po Rakousku jsme si vše vyříkali, vyjasnili - co bylo řečeno, co nebylo zamýšleno k prohlášení, a všechno jsme si vzájemně vyjasnili."

Carlos Sainz se svými prohlášeními narazil, vztahy s Red Bullem jsou podle něj ale i nadále dobré | foto: Red Bull Content Pool

"Hráli jsme společně tenis, grilovali jsme, užívali jsme si společné chvíle - já proti Christianovi Hornerovi a Marko byl rozhodčí. Strávili jsme tedy společně příjemný čas, vzduch je čistý a já jsem pilot Red Bullu z programu Red Bullu potvrzený příští rok pro Toro Rosso," shrnuje jasně Sainz.

V závěru vyvrací spekulace o jeho přestupu k Renaultu - a to už od příštího závodu v Maďarsku: "Hodně lidí se mě ptá na tuhle fámu. Pro m jde jen o fámu, protože od mých šéfů, kteří se starají o mou kariéru, k tomu nepadl jediný komentář. Pokud nic neslyšíte od nich, tak očekáváte, že to bude jen žvást, a ty nekomentuji. Samozřejmě se těším v Maďarsku s Toro Rosso na jiný výsledek," dodává Sainz poté, co v neděli musel z Velké ceny Británie odstoupit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy