Po dnešní kolizi má Kvjat 9 trestných bodů. Do října tak bude muset jezdit opatrněji

Daniil Kvjat s uraženým předním křédlem po kolizi při startu závodu v Rakousku | foto: Red Bull Content Pool

Ruský pilot dnes opět způsobil kolizi. Tentokrát to odnesl jeho stájový kolega Sainz. Připsal si tak další dva body do své superlicence a bude se muset začít chovat zodpovědněji.

Po incidentu při startu závodu v Rakousku, kde ruský bohatýr vlétl do první zatáčky nekontrolovanou rychlostí a odnesly to vozy Fernanda Alonsa a Maxe Verstappena, se Kvjat opět "vyznamenal".

Při dnešní VC Velké Británie totiž zmařil závod svému kolegovi Carlosu Sainzovi mladšímu. Stejně jako v předchozím případě si pilot italské stáje vysloužil trest v podobě průjezdu boxy, tentokrát za "nebezpečný návrat na trať."

Krom této penalizace si Kvjat připsal další dva trestné bodíky do své závodní super licence. V současné chvíli jich má na svém kontě devět. Pokud jich dokáže v rámci dvanácti měsíců (od zisku prvního) dostat dvanáct, tak ho čeká penalizace v podobě zákazu startu v následující velké ceně. 

V následujících závodech se tak Rus bude muset chovat jako beránek, pokud nebude chtít sledovat jednu GP pouze z boxové zídky, jelikož první body se mu odmažou až v říjnu. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy