Mercedes chyboval. V Rakousku to schytal Hamilton, teď bude penalizován Bottas

Tisková konference po závodě v Rakousku | foto: Red Bull Content Pool

V Rakousku byl nucen vyměnit předčasně převodovku Hamilton, nyní se tak stane Bottasovi. I tak se ale oba jezdci shodují, že má Mercedes v Británii slušnou formu.

Deja vú? Nyní mění převodovku Bottas
Lewis Hamilton byl nucen předčasně vyměnit převodovku v Rakousku, za což byl potrestán posunem pěti míst na startu, a musel se tak spokojit se čtvrtou řadu. Brit nakonec dojel v těsném závěsu za Ricciardem na bramborové příčce.

Stejně na tom bude o tomto víkendu nejrychlejší muž prvních dvou tréninků a Hamiltonův stájový kolega Valtteri Bottas. Jemu taktéž nevydržela převodovka šest závodů v řadě a tým bude muset provést výměnu této komponenty. Fin tak bude, stejně jako v případě Hamilotna, penalizován posunem pěti míst na startu. Samotná stáj k situaci řekla, že příčiny problému jsou velmi podobné jako na Lewisově W08.

Technika v Rakousku před 2. tréninkem | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

I tak má ale Mercedes formu
"Začali jsme dobře, už od prvních kol jsme měli slušné vyvážení, ale i tak na tom budeme muset zapracovat, abychom byli stabilnější v rychlých zatáčkách," okomentoval situaci Botttas, který dokázal v prvním a druhém tréninku zajet lepší časy než jeho týmový parťák. V FP1 to bylo -0,078 a ve druhých volných jízdách pak -0,047.

A jak to vidí Hamilton? "Cítil jsem se parádně, dokázali jsme auto docela dobře nastavit, a to není v pátek nikdy lehké. Začali jsme dobře, ale zatím je vše na dobré cestě. O to budeme mít jednodušší večer. Závodní i kvalifikační tempo je slušné, takže už jen projedeme data a připravíme vozy na zítřek," řekl trojnásobný mistr světa Lewis Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy