Hamilton se show v Londýně nezúčastní, stručně oznámil důvod

Lewis Hamilton ve středu večer v Londýně bude chybět | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton se nezúčastní dnešní velkolepé F1 show v Londýně. Na svém Twitteru stručně uvedl, že si bere dvoudenní volno.

Od britské hvězdy se očekávalo, že show před svými domácími fanoušky v hlavním městě Velké Británie povede. Dnes tam své umění předvede se svými monoposty celá řada jezdců. Hamilton, jenž v šampionátu za Sebastianem Vettelem zaostává o 20 bodů, však své příznivce zklamal - na této výjimečné akci bude chybět.

"Všem mým milujícím fanouškům, nemůžu se dočkat, až vás uvidím v Silverstone. Do té doby jsem pryč, dávám si dvoudenní přestávku. Bůh vám všem žehnej! S láskou Lewis," vysvětluje na Twitteru. Poté tam přidal krátké video, jak se baví se svými přáteli, a okomentoval ho slovy s mrkajícím smajlíkem: "Tohle je dovolená!"

Tento krok trojnásobného mistra světa je překvapivý vzhledem k tomu, že ji dříve označil za tu nejdůležitější velkou cenu kalendáře. Formule 1 bude mít sovu tradiční měsíční letní přestávku příští měsíc, kdy se na 2 týdny povinně zavřou také továrny týmů.

Tisková mluvčí na dotaz, proč bude Hamilton v Londýně chybět, řekla: "Jak Lewis sdělil na sociální síti, je do Silverstone na krátké dovolené."

Nové majitele Formule 1, společnost Liberty Media, která několik měsíců tvrdě pracovali na demonstračních jízdách v Londýně (dokonce se musely upravovat některé britské zákony), se s vyjádřením zatím nepodařilo zastihnout. Má se však za to, že jsou Hamiltonovou absencí překvapení a zklamáni, zvláště kvůli tomu, že jeho tým k tomu neuvedl žádný vážný důvod.

Jeho bývalý týmový kolega a úřadující mistr světa Nico Rosberg, Jenson Button, Sebastian Vettel a celá řada dalších pilotů dnes večer během jízd z Trafalgarského náměstí směrem k Whitehall ale chybět nebudou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy