Honda pro F1news.cz vyvrací spekulace: "Náš vztah se Sauberem se nemění!"

Vztah Hondy a Sauberu se nemění, spolupráci již zahájili a pokračují v ní | foto: Sauber Motorsport AG

Včera přišel Autobild (nikoliv Bild) s informací, že Honda předčasně končí vztah se Sauberem, který tak pro sezónu 2018 zůstává bez motoru. Honda nám ale řekla, že se jedná o čistý výmysl německého média.

To včera napsalo, že Honda smlouvu se Sauberem ruší, protože je nespokojená s poslední personální rošádou švýcarského týmu. Tříletý kontrakt pro něj vyjednala bývalá šéfka Moniša Kaltenbornová, která tým ale před čtyřmi týdny najednou opustila. Vedení japonské automobilky z toho mělo být hluboce zklamané, proto se rozhodlo stáhnout.

Včera večer ale Honda pro F1news.cz uvedla: "Můžeme vám říct, že tohle je čistá mediální spekulace, a my spekulace nekomentujeme. Vztah Hondy se Sauberem se nemění."

Ještě v padoku v Rakousku nám její šéf Jusuke Hasegawa řekl, že smlouvu uzavřeli nikoli s Kaltenbornovou, ale se Sauberem: "Můžu vám prozradit, že jsme spolupráci už zahájili... Oceňuji, že ji Moniša zahájila, jde ale o spolupráci Sauberu a Hondy, takže si nemyslím, že by na ní měl odchod Monišy nějaký vliv. Vnitřní záležitosti organizace Sauberu nemůžu komentovat."

Odchod Kaltenbornové se ve spolupráci s Hondou a v přípravách na příští rok zatím neprojevuje | foto: Sauber Motorsport AG

Sauber je stále bez týmového šéfa, kdy se můžeme v této záležitosti dočkat nějakého oznámení? "To vám nedokážu říct, protože stále jednáme s několika kandidáty. Jakmile budeme mít něco k oznámení, tak to uděláme," uvedl manažer švýcarského týmu Beat Zehnder.

To, že jsou bez šéfa, na provoz týmu ani na vývoj příštího auta vliv poháněného Hondou místo Ferrari vliv nemá: "Musíme být realisté, Moniša s námi není teprve dva týdny, takže je vše pod kontrolou. Fakt nejde o velkou věc. Budeme se muset rozhodnout. Pokud bychom neměli šéfa týmu dalšího půl roku, pak by to mohl být problém, ale momentálně jde vše hladce, všechno je v pořádku. Žádné problémy."

Pohled do útrob Sauberu C35, který pohání loňský motor Ferrari | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy